top of page

206 GTi Cup Assen; Hattrick voor Japin


De tweede racedag van het seizoen vond plaats op het circuit van Assen. Voor de meer dan 40 deelnemers van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup stonden er maarliefst 3 races op het programma op de zonovergoten dag.

De kwalificatie was al gelijk om 9 uur ‘s ochtends, dus de heren en dames coureurs moesten al vroeg de baan op. Zonder vrije training was het belangrijk om gelijk aan te zetten, en de tijden lagen al snel laag. Alexander Japin wist de snelste tijd en daarmee de poleposition te rijden, met daar vlak achter Dirk Warmerdam en Tijn Middeldorp. Bij de rookies was de debuterende Coen van den Nulft snelste voor Wouter Jansen en Ralph Groote Beverborg.

De eerste race, en eigenlijk ook de andere twee races, kenmerkte zich door de mooie strijd om de kopposities. Er had zich een grote groep gevormd waarin alle favorieten voor de winst, en zeker ook de uiteindelijke titel, van de partij waren. Bij de rookies nam Wouter Jansen al snel de leiding, maar hij moest helaas al snel opgeven met motorproblemen. Ook was er onfortuinlijk contact tussen Marc Rietkerk en Peter Kuijper in de befaamde Ramshoek, wat voor een hoop schade en een code 60 situatie zorgde. Na de herstart was de strijd weer fel, en er werd in het gehele veld veel van positie gewisseld. Uiteindelijk wist Alexander Japin de race te winnen, voor Tijn Middeldorp en Dirk Warmerdam. Bij de rookies was het Coen van den Nulft, die na een tijdstraf voor Ralph Groote Beverborg, de eerste plaats behaalde voor Paul van Lier.

De tweede race kende een vergelijkbaar patroon als de eerste; veel gevechten door het veld, en vooral om de kop. Alle favorieten zaten bij elkaar, en er werd hier en daar wat verf uitgewisseld, maar tot grote incidenten kwam het niet. Alexander Japin gaf wederom een masterclass verdedigen, en wist zo ook weer de race over 10 ronden op zijn naam te schrijven. Daarachter was het Marciano van Ling die keurig de tweede plaats wist te behalen, en derde werd Dirk Warmerdam. Bij de rookies was het wederom Coen van den Nulft die vooraan eindigde, met wederom Paul van Lier op de tweede plaats. Derde werd de debuterende Stefan Barwijk.

Na de warme tweede race was het voor de deelnemers tijd om voor de derde keer het Assense asfalt op te gaan. De derde race was een rondje korter dan de eerste twee races, maar de intensiteit was zeker niet minder! Halverwege de race was er nog een korte code 60 waarbij alle rijders nog even aan de track limits werden herinnerd. Alexander Japin reed in ‘s werelds breedste Peugeot 206; wederom kreeg niemand het voor elkaar om hem een derde overwinning op rij af te nemen. Tweede werd Tijn Middeldorp, die zo onderhand ook een abonnement op het podium heeft. Marciano van Ling verloor na contact zijn uitlaat, maar werd desondanks derde. Bij de rookies was de top drie hetzelfde als in race 2, met Van den Nulft voor Van Lier en Barwijk.

Het kampioenschap wordt na de tweede racedag geleid door Alexander Japin, met slechts twee punten voorsprong op Tijn Middeldorp. Derde is Dirk Warmerdam. Bij de rookies voert Paul van Lier het kampioenschap aan, gevolgd door Ralph Groote Beverborg en Chris van der Hagen.

De volgende racedag is zondag 24 Juni op het circuit van Zandvoort; de thuisbasis van de 206 GTi Cup!


bottom of page