top of page

Zin in Zandvoort!


Foto's: Thomas Bakker

Aanstaande zondag is het alweer tijd voor de derde racedag van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup. Voor de tweede keer dit seizoen zal de klasse het circuit van Zandvoort, de thuisbasis, bezoeken. Er staan, net als in Assen, 3 sprintraces op het programma, en wederom wordt er een groot startveld verwacht.

Na 3 overwinningen in Assen heeft Alexander Japin de leiding in het algemeen klassement, met slechts 2 punten voorsprong op Tijn Middeldorp (die met Pasen 2 keer wist te winnen in Zandvoort. Met zo’n marginaal verschil is het “to close to call”, en zullen beide heren zeker gaan proberen om bovenaan te eindigen. Derde in het klassement is Dirk Warmerdam, die zeker ook voor de winst zal gaan, en zomaar eens roet in het eten van de leiders kan gaan gooien! Ook daarachter zal het zeer close gaan worden, zeker aangezien de verschillen ook daar marginaal zijn.

Bij de rookies is het ook zeer interessant. Paul van Lier leidt de tussenstand, vlak voor Ralph Groote Beverborg en Chris van der Hagen. Dus ook deze strijd is zeker de moeite waard om te volgen! De auto’s in het Rookie-klassement zijn te herkennen aan de gele strip op de voor en achterruit. Bij de dames leidt Tara Vermeer, gevolgd door Hilde Blaauw en de rappe Boo Gielen.

De kwalificatie zal om 9.25 aanvangen, gevolgd door 3 races om 11.20, 14.30 en 16.30. De hele dag actie dus! Voor iedereen die niet zelf aanwezig kan zijn zullen we de links naar de live timing en live streaming op zondagochtend plaatsen. Het weerbericht is in ieder geval veelbelovend, dus komt dat zien!


bottom of page