top of page

Warmerdam heer en meester in Zandvoort


Afgelopen zondag werd de derde ronde van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup verreden op het circuit van Zandvoort. In tegenstelling met Pasen was het heerlijk raceweer, met een zonnetje en een wolkje en een zeer aangename temperatuur. Er waren 45 206 GTi's afgereisd naar het circuit aan de Noordzeekust, en de heren en dames mochten wederom 3 sprintraces gaan rijden.

In de kwalificatie zette Dirk Warmerdam van het Raek Racing Team meteen de toon met een 2.11.258, een zeer snelle tijd met een 206 GTi op Zandvoort. Daarachter was het de leider in het algemeen kampioenschap, Alexander Japin, op de tweede plaats, en op de derde plaats was het knap Werner Steenbeek.

Bij de rookies was Huib van den Nulft de snelste, voor Paul van Lier en Ralph Groote Beverborg. Bij de dames was Boo Gielen snelste, gevolgd door Hilde Blaauw en Tara Vermeer. DNRT commentator en gastrijder Ron van Eeuwen wist zich 18e algemeen te kwalificeren voor de eerste race.

Tijdens de eerste race werd het al snel duidelijk dat Dirk Warmerdam niet zomaar een snel rondje in de kwalificatie gereden had; ook zijn "race-pace" was erg snel, en hij wist een flinke marge op te bouwen, en zo naar de overwinning te rijden, ondanks veel code 60. Daarachter was er veel strijd om de resterende plaatsen op het podium, en uiteindelijk wist Thijs Raaijmakers op de tweede plaats te eindigen, voor Tijn Middeldorp. De sterk gekwalificeerde Werner Steenbeek viel helaas uit met een defecte koppelingskabel, een kwaal die hem de hele dag zou gaan achtervolgen. Er was ook pech voor Wouter Jansen, die ook al technisch malheur kende in Assen. Hij eindige na een technisch mankement hoog in de grindbak van het scheivlak, en verloor zo kostbare punten in het rookieklassement. Daar had Ralph Groote Beverborg geen last van en hij wist te winnen, na straffen voor Huib van den Nulft en Paul van Lier, die respectievelijk 2e en 3e eindigden. Bij de dames won Boo Gielen, gevolgd door Hilde Blaauw en Tara Vermeer, die beiden de gehele race in gevecht waren.

Foto: Erik Allis

In de tweede race liet Dirk Warmerdam zien dat hij echt de snelste was, door een voorsprong van meer dan 11 seconden op te bouwen, en zo ruim de overwinning te pakken. Hij werd echter ook geholpen door de strijd achter hem, waar het wederom erg close was voor de tweede en derde plaatsen. Alexander Japin was na 10 ronden racen "the best of the rest" en hij werd tweede, voor Thijs Raaijmakers. Bij de rookies was het deze keer Huib van den Nulft die op de eerste plaats eindigde, met Paul van Lier op de tweede plaats en Ralph Groote Beverborg derde. Bij de "ladies" was het wederom Boo Gielen die won, gevolgd door, wederom, Hilde Blaauw en Tara Vermeer. Waar race 1 zich kenmerkte door een lange code 60, waar ook een aantal straffen werden uitgedeeld voor te snel rijden, werden er in deze race een aantal rijders op de vingers getikt voor het overschrijden van de track-limits. Gezien de strijd door het gehele veld, en de vele inhaalacties, was dit misschien ook niet heel verrassend, hier en daar werd er op een creatieve wijze gebruik gemaakt van alle ruimte die er is tussen de Zandvoortse vangrails, en er werd veel stof opgeworpen. Maar dat maakte het voor de toeschouwers wel zo leuk!

In race 3 was alles anders. Alexander Japin wist al snel voorbij te gaan aan Dirk Warmerdam, en de twee heren bleven de gehele race dicht bij elkaar. Uiteindelijk, na een lang maar fair gevecht, wist Warmerdam toch weer aan Japin voorbij te komen, om met een voorsprong van 0.6 seconden op de lijn voor de derde keer op rij de overwinning te pakken. Een hattrick waar hij best trots op kan zijn. Derde werd Tijn Middeldorp, die profiteerde van een onfortuinlijk contact tussen Thijs Raaijmakers en Rene Oudshoorn in de laatste ronde. Daarachter was het ook deze race weer erg close voor de resterende plaatsen in de top 10. Onder andere Eric Stoop, Edwin Ilbrink en Huib van den Nulft konden het tempo goed volgen, en dat zorgde voor een mooie groep waar het publiek zichtbaar van genoot. Laatstgenoemde van den Nulft won ook de derde race in het rookieklassement, gevolgd door, wederom, Paul van Lier en Ralph Groote Beverborg. Ook bij de dames was de uitslag identiek aan race 2, met Boo Gielen op de eerste plaats, gevolgd door Hilde Blaauw en Tara Vermeer.

Alexander Japin behoudt na de enerverende racedag zijn leiding in het kampioenschap, en hij staat nu 5 punten voor op Tijn Middeldorp. Dirk Warmerdam is met zijn 3 overwinningen flink ingelopen, en staat nu derde met slechts 2 punten achterstand op plaats 2. Paul van Lier heeft de leiding in het rookieklassement, dicht gevolgd door Ralph Groote Beverborg en daarachter Chris van der Hagen. Bij de dames staan Tara Vermeer en Hilde Blaauw met een gelijk puntenaantal bovenaan, gevolgd door Boo Gielen.

De volgende racedag voor de DNRT Peugeot 206 GTI Cup is op vrijdag 3 augustus. Dan zullen de 206'jes wederom 3 sprintraces rijden, en dat zal ongetwijfeld weer voor veel entertainment op en om de baan zorgen!


bottom of page