top of page

Op naar het DNRT Super Race Weekend!


Aanstaande vrijdag is het alweer zover, het DNRT SuperRaceWeekend waar de DNRT Peugeot 206 GTi Cup maarliefst 5 sessies in actie zal komen. Volop werk voor de rijders dus!

In het kampioenschap is de strijd volop gaande. In het algemeen klassement zien we dat Alexander Japin aan de leiding aan gaat met een van voorsprong 5 punten op Tijn Middeldorp. Hij wordt op zijn beurt weer gevolgd door Dirk Warmerdam, die de vorige racedag alle drie de races op zijn naam wist te schrijven, met 8 punten achterstand op Japin. Het rookie klassement wordt aangevoerd door Paul van Lier, maar een grote voorsprong heeft hij niet want Ralph Groote Beverborg volgt hem op 4 punten achterstand. Of zouden de rijders raarachter, Chris van der Hagen Luuk Potstra,en Evert Wind, voor een verrassing kunnen zorgen? Bij de dames is het klassement nog wel het spannendste, want daar zien we dat Tara Vermeer en Hilde Blaauw op een gedeelde eerste plaats staan met een gelijk puntenaantal van 389! Wie van hen zal dit weekend de snelste zijn, of zal een van de andere dames met de overwinning naar huis gaan?

Ook de weersverwachting ziet er uitermate goed uit. Met een zonnetje en temperaturen die kunnen oplopen tot wel 30 graden lijkt dit wederom een mooie racedag te gaan worden. Heet asfalt en warme boordstenen zullen aan de orde van de dag zijn. Voor de rijders zal dit mogelijk een extra uitdaging met zich meebrengen, want naast de gebruikelijke sprintraces staat er ook een semi-endurance wedstrijd op het programma. Op het einde van de dag zullen de 206 rijders zich namelijk opmaken voor een heuse 40 minuten + 1 ronde wedstrijd. Hier zal niet alleen pure snelheid van belang zijn, maar zullen de rijders ook getest worden op consistentie en uithoudingsvermogen!

De racetijden voor de 206 GTi Cup zijn als volgt:

09:00 Vrije Training

09:50 Tijd Training

10:40 Race 1 - 10 ronden

13:00 Race 2 - 12 ronden

15:00 Race 3 - 40 minuten + 1 ronde

Na afloop van de racedag zal de prijs uitreiking plaatsvinden bij de 206 GTi Cup tent

Zoals gebruikelijk is de toegang gratis, en kost parkeren €6,-. Iedereen is welkom, dus kom vooral een kijkje nemen of neem je familie mee!


bottom of page