top of page

Drama en spektakel in de duinen


Op zondag 16 september was de DNRT Peugeot 206 GTi Cup voor de voorlaatste keer dit seizoen te gast op het circuit van Zandvoort. Met de leiders in het algemeen kampioenschap dicht bij elkaar met nog maar een paar racedagen te gaan in het seizoen, was het erg spannend. De rijders konden het niet veroorloven om punten te laten liggen, “full attack” was genoodzaakt.

In de kwalificatie was het Tijn Middeldorp die met een 2.11.292 de snelste tijd overall wist neer te zetten. Daarachter was het erg close, met zes auto’s die zich binnen een seconde van Middeldorps tijd wisten te kwalificeren. Na de kwalificatie waren er echter enkele diskwalificaties door technische onvolkomenheden bij meerdere auto’s, waardoor de startopstelling nogal door elkaar gehusseld werd. Deze deelnemers moesten de drie races achteraan beginnen, en hadden zo dus een flinke inhaalrace voor de boeg.

De eerste race startte gelijk na de middagpauze, en alle rijders gingen enthousiast en vol goede moed de baan op. Na de start was de strijd vooraan direct close, en Dirk Warmerdam wist gelijk de leiding te pakken. Daarachter was er veel strijd. Na enkele ronden werd de code 60 uitgeroepen na een dubbele koprol van Marc Rietkerk bij het uitkomen van de S-bocht, met grote schade tot gevolg. Gelukkig kon hij zelf ongedeerd uitstappen. Na de neutralisatie van bijna een kwartier werd de race weer hervat, en gelukkig bleven verdere incidenten uit. Dirk Warmerdam wist de race op zijn naam te schrijven, voor Tijn Middeldorp en Rene Oudshoorn. Bij de rookies wist de terugkerende Roy van der Weijden te winnen. Hij deed voor het eerst mee met zijn eigen auto, en pakte gelijk de winst. De tweede plaats was voor Jayro Dijkstra en Rob Smulders werd derde.

De tweede en ook de derde race werden gereden zonder neutralisaties, en ondanks een uitstapje en een kleine schermutseling hier en daar werd er zeer “clean” gereden door alle deelnemers. Tijn Middeldorp wist de beide races te winnen, en daarmee de kampioenschapsleiding te verzekeren. De ervaren Rene Oudshoorn werd 2 keer tweede en Alexander Japin werd in de 2e race derde en Dirk Warmerdam in de 3e race. Tijdens beide races was het mooi om te zien hoe de rijders die achteraan moesten starten zich door het veld heen naar voren wurmden. Vooral Edwin Ilbrink wist heel snel naar voren te komen, en eindigde zelfs twee keer in de top 10. Bij de rookies bleef het Roy van der Weijden die vooraan eindigde, met daarachter Huib van den Nulft, Paul van Lier en Jayro Dijkstra.

Na afloop van de derde race zijn een aantal auto’s voor een extra reglementaire check meegenomen door de organisatie. We zijn nog in afwachting van de resultaten, en daarom is er nog geen puntenstand beschikbaar. Wanneer de uitslag bekend is, zal dit online gezet worden.

De volgende racedag is op zaterdag 13 oktober, wederom op het circuit van Zandvoort.


bottom of page