top of page

Voor de laatste keer op Zandvoort!


Aanstaande zaterdag staat de voorlaatste meeting van de DNRT Peugeot 206 GTi Cup op het programma. Met alle kanshebbers dicht op elkaar in het kampioenschap zullen de laatste races op Zandvoort dit seizoen erg spannend gaan worden. Aanstaande zaterdag staan er 3 sprints over 10 ronden op het programma. Zoals altijd zullen de leiders in het kampioenschap, Tijn Middeldorp, Alexander Japin en Dirk Warmerdam weer alles gaan geven om met maximale puntenwinst de racedag te eindigen.

We spraken laatstgenoemde Dirk Warmerdam over zijn seizoen tot nu toe, en over de klasse. “Het seizoen tot nu toe heeft me verder gesterkt in de overtuiging dat de Peugeot 206 GTi cup de perfecte opstapklasse is in de Nederlandse autosport. De cup is redelijk betaalbaar, het concept is heerlijk simpel en de competitie aan de kop is serieus sterk (kijk maar naar de deelnames van Gaby Uljee vorig jaar), en wordt alleen maar sterker!”, aldus Warmerdam. Hij zal ongetwijfeld weer vooraan het veld te vinden zijn, en zal alles op alles zetten om zijn lijst met overwinningen dit seizoen uit te breiden.

Bij de rookies is het ook erg interessant. Na het laatste raceweekend waren er een aantal straffen uitgedeeld, en daardoor zit de top 3 in het kampioenschap relatief dicht bij elkaar. De strijd zal gaan tussen Chris van der Hagen, Ralph Groote Beverborg en Paul van Lier. Ook bij de dames is er nog niets beslist, dus houdt ook hen goed in de gaten!

Het weer belooft bijna zomers te gaan worden, met temperaturen rond de 24 graden. Ideaal weer om dus om te gaan racen, maar ook om even te komen kijken! De eerste race start om 13.00 uur, dus komt dat zien! Het volledige verslag van Dirk Warmerdam is zeer de moeite waard om te lezen, en is hier beschikbaar: https://www.206gticup.nl/single-post/2018/10/12/Seizoen-2018-tot-nu-toe-Dirk-Warmerdam


bottom of page