top of page

Knotsgekke halve finale in Zandvoort


Vorige week waren de laatste races op Nederlandse bodem voor de DNRT Peugeot 206 GTi Cup. Het was een dag vol spanning en twists. Met nog maar een meeting te gaan dit seizoen kan alles nog veranderen, en is er nog niets zeker!

Tijdens de, door een code rood verkorte, kwalificatie was het Dirk Warmerdam die de allersnelste tijd wist neer te zetten. Alexander Japin, die ook nog vol in de strijd voor het kampioenschap is, kwalificeerde zich op de tweede plaats, met daarachter de ervaren Rene Oudshoorn op de derde plek. Bij de rookies was het Paul van Lier die vooraan mocht beginnen, voor Coen van den Nulft en de sterk debuterende Mike van der Veer. Bij de dames was Boo Gielen het snelst, voor Tara Vermeer en Hilde Blaauw.

De eerste race startte om 13.00 uur onder de stralende zon. Alexander Japin zette direct de achtervolging in, en wist de druk op Dirk Warmerdam gelijk flink hoog te zetten. Halverwege de race wist hij zelfs nog even voorbij te komen aan Warmerdam, maar laatstgenoemde wist toch de race op zijn naam te schrijven. Daar vlak achter wist Paul van Lier de derde plaats algemeen te pakken, en daarmee ook direct de winst bij de rookies. De meest ingrijpende gebeurtenis in de race was wanneer Tijn Middeldorp zijn auto met een mechanisch probleem aan de kant moest zetten, en daarmee gelijk veel punten verloor in de strijd om het kampioenschap. Ook Rene Oudshoorn moest zijn auto stilzetten. Bij de rookies werd Coen van den Nulft tweede, en Rob Smulders derde.

Foto: Erik Allis

De tweede race startte wederom onder prachtige omstandigheden, en wederom wist Dirk Warmerdam de winst te pakken. Een belangrijke winst aangezien zijn grootste tegenstanders in deze race minder goed finishten. Tijn Middeldorp moest door zijn uitvalbeurt in de eerste race achteraan starten, en wist uiteindelijk knap op de 7e plaats te eindigen. Alexander Japin eindigde op de 8e plaats. Edwin Ilbrink, die we in de strijd om het kampioenschap ook niet mogen vergeten, werd tweede, en Eric Stoop wist de derde plaats binnen te halen. Bij de rookies was het wederom Paul van Lier die won, met deze keer Rob Smulders op de tweede plek en daarachter Mike van der Veer. Coen van den Nulft viel uit met een technisch probleem.

Race 3 begon onder vergelijkbare omstandigheden, maar het werd meteen duidelijk dat het er vooraan het veld heel anders uit ging zien. Edwin Ilbrink wist voor een aantal ronden de leiding te pakken van Dirk Warmerdam. Daarachter was het Tijn Middeldorp die snel naar voren kwam, en bijna net zo snel de leiding wist over te nemen. Dirk Warmerdam wist weer op de tweede plaats te komen, waardoor Ilbrink de laatste plaats op het podium voor zich moest nemen. Uiteindelijk finishte de race ook in deze volgorde, met Tijn Middeldorp, die een enorme inhaalslag wist klaar te spelen, vooraan. Bij de rookies was de uitslag identiek aan die van de tweede race.

In het algemeen kampioenschap is het nu Dirk Warmerdam die de dans leidt met 824 punten. Tweede staat Alexander Japin met 817 punten, en derde is Tijn Middeldorp met 787 punten. Bij de rookies is, mede door eerder uitgedeelde straffen, en afwezige kampioenschap kandidaten, werkelijk alles veranderd. Het is nu Tara Vermeer die met 692 punten bovenaan staat, met daarachter Paul van Lier met 686 punten en Hilde Blaauw met 684 punten. Tara Vermeer staat ook bij de dames bovenaan, voor Hilde Blaauw en Boo Gielen. De geupdate stand is te bekijken op de website. Het kan dus gezegd worden dat er een knotsgekke finale aan zit te komen!

Over minder dan 4 weken komen de heren en dames van de 206 GTi Cup alweer in actie, deze keer op het mooie circuit van Zolder in Belgie. Daar zullen op donderdag 8 november de laatste races van dit jaar verreden worden, en zullen tevens de kampioenen gekroond gaan worden! Iets wat je als rijder en toeschouwer absoluut niet wilt missen! En wie weet dat een winters element wel eens een verrassing kan gaan opleveren.

Bekijk hier ook de highlights van de laatste racedag:


bottom of page