top of page

Op naar 2019! Wat is er komend seizoen nieuw?


In 2018 kwamen er 71 rijders in 62 verschillende auto’s aan de start, reden we 7 racedagen op 3 verschillende circuits en hadden we 4 verschillende racewinnaars waarvan uiteindelijk de #75 van RAEK Racing met Dirk Warmerdam achter het stuur kampioen werd.

Het seizoen 2019 staat inmiddels alweer voor de deur, en als klasse zijnde hebben wij een aantal wijzigingen doorgevoerd. Want stilstaan is achteruitgang, en wij willen het racen in de 206 GTi Cup zo leuk mogelijk maken!

Allereerst is de puntentelling veranderd. De top 6 heeft een verloop van 1 extra punt gekregen. Dit houdt in dat de winnaar 50 punten scoort, de tweede 48, derde 46, vierde 44, vijfde 42 en zesde 40. Hierna loopt het geleidelijk af tot 1 punt voor plekken 47 tot en met 57. Hiernaast scoor je nu ook met de snelste tijd in de kwaliciatie 1 punt.

Ook worden er komend seizoen twee schrapresultaten ingevoerd. Dit houdt in dat de slechtste twee resultaten van iedere deelnemer niet meetellen voor het kampioenschap. Wanneer een rijder een keer pech heeft, of een race moet missen is hij dus niet gelijk kansloos voor het kampioenschap. Hiermee hopen wij aan het eind van het jaar de strijd om het kampioenschap nog spannender te kunnen maken!

Op Circuit Zandvoort waren wij afgelopen seizoen altijd op Paddock 2 te vinden, direct na de tunnel aan de linkerkant. Voor het komende seizoen hebben wij echter een nieuwe plek op de Zandvoortse paddock, namelijk op Paddock 1, aan de binnenkant van de Tarzanbocht. Deze hele paddock zal ingericht worden voor de 206 Cup, wat betekend dat we meer ruimte hebben en we als klasse overal dichtbij zitten! Bezoekers zijn natuurlijk altijd welkom om daar bij ons langs te komen.

Op technisch vlak wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het 2019 reglement. Ook hier zullen een aantal wijzigingen worden doorgevoerd, al blijft het reglement in grote lijnen gelijk aan vorig seizoen. We hopen hier spoedig meer over bekend te kunnen maken. Zodra dit deel finaal is wordt het 2019 reglement op onze website gepubliceerd.

De 2019 kalender telt net als vorig seizoen 7 racedagen, maar wel met één circuit meer! Dit komt doordat wij op 1 september aan de start staan op Racepark Meppen, net over de grens in Duitsland. Het is een nieuw circuit op de DNRT kalender, wat in feite inhoudt dat deze baan voor al onze rijders nieuw is! Het is een korte, bochtige baan, wat ongetwijfeld een unieke uitdaging met zich mee zal brengen!

Naast de race op Meppen komen zij net als vorig seizoen ook weer in actie op Circuit Zandvoort, TT Circuit Assen en Circuit Zolder. Op welke datum onze race op Circuit Zolder zal plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend, maar hierover zullen wij spoedig meer bekend kunnen maken!

Wil jij komend seizoen aan de start van de 206 GTi Cup staan? Dat is mogelijk! Op onze marktplaats-pagina worden verschillende auto's te koop aangeboden, en ook de verschillende teams hebben nog auto's die te huur worden aangeboden. Daarnaast is het ook nog altijd mogelijk om een eigen auto te bouwen met de Cup-kit, onze onderdelen zijn in voorraad. Wil je meer weten? Neem gerust eens contact met ons op, of met een van de teams.

Voor rijders is het nu mogelijk om zich voor de racedagen aan te melden.


bottom of page