top of page

Terug naar Zandvoort voor derde ronde 206 GTi Cup 2022

Aanstaande zaterdag staat de derde racedag van de DNRT 206 GTi Cup op het programma, waarbij het klasse zal terugkeren op het Zandvoortse asfalt. Er staan een tijdtraining en drie sprint-wedstrijden op het programma, wat betekent dat er meer dan genoeg rijtijd en spektakel te zien zal zijn! Voor toeschouwers is toegang wederom gratis, dus kom vooral langs!

Na de wedstrijden op het TT Circuit in Assen is het Joran van den Hout die de leiding in het algemeen-klassement in handen heeft. Achter hem vinden we MF Racing-man Marciano van Ling, en de dit seizoen sterk rijdende Simon van Dijk op de derde plaats. Deze racedag zullen de twee laatstgenoemde er ongetwijfeld op gebrand zijn om het gat richting van den Hout te dichten, maar gaat dat ze lukken? Dit seizoen weten ook regelmatig een aantal van de rookie's zich te melden in de strijd voor de overwinningen. Timo en Daan de Graaff reden op Assen constant in de kopgroep mee, en ook Melvin Ezinga komt steeds verder naar voren. In het rookie-klassement is het Timo de Graaff die met 240 punten de leiding in handen heeft. Achter hem hebben Melvin Ezinga en Daan de Graaf beide 236 punten weten te vergaren, en ook Bastiaan Geluk is met 224 punten niet ver weg!


In het dames-klassement is het Larissa Tabak die dit seizoen vooralsnog niet verslagen is. Zal daar dit weekend verandering in komen? Zowel Donna en Mavis van Dam als Daphne Heijstek zullen hier verandering in willen brengen!

Kortom belooft het zaterdag 9 juli een spannende racedag te worden, waarbij ook de weersvoorspelling er erg goed uitziet. De eerste race zal aanstaande zaterdag van start gaan om 10:55, gevolgd door race 2 om 13:40. De derde race staat om 15:40 op de planning. Na afloop van de racedag zal er bij de tent van Biesheuvel Autosport de prijsuitreiking plaatsvinden!


Alle praktische-informatie over de racedag vind je hier.

Oproep aan de rijders!

Heb jij een onboardcamera liggen? Plaats deze tijdens deze racedag in de auto, en stuur ons de beelden toe! Helaas kunnen er door een kalender-clash deze racedag geen videobeelden van naast de baan gemaakt worden. Om toch een leuke video te maken willen wij een onboard-special maken. Wil je hier in voorkomen? Stuur je beelden door naar 206GTiCup@gmail.com.

Comments


bottom of page