top of page

Zandvoort toneel van eerste wedstrijden 2021

Zondag 16 mei gaat dan eindelijk het 2021 206 GTi Cup seizoen van start! Circuit Zandvoort is het toneel van de eerste drie wedstrijden van het seizoen, die naar alle waarschijnlijkheid onder wisselende omstandigheden gereden zullen gaan worden. Een leuke uitdaging voor de rijders!

Bij een blik op de inschrijflijst voor dit seizoen vinden we vele namen die hoge ogen kunnen gaan gooien. De te kloppen man is en blijft natuurlijk Alexander Japin. De tweevoudig kampioen zal zijn kampioenschap willen verlengen, maar dat zal hem zeker niet makkelijk worden gemaakt. In het verleden heeft Edwin Ilbrink meermalen laten zien uiterst snel te zijn, en dan vooral in het nat. Met hem zal zeker rekening gehouden moeten worden. Terug van weggeweest is Paul van Lier. De man die een aantal jaar geleden vaak in de kopgroep te vinden was komt aan de start met #2. Ook Marcel Timmer zal na een bewogen seizoen in 2020 gebrand zijn om sterk terug te komen, en met al zijn ervaring zal hij ook zeker een kanshebber op de overwinning zijn!


Daar blijft het echter niet bij, want ook de rookies van het vorige seizoen hebben laten zien de snelheid te hebben om vooraan mee te kunnen doen. Joran van den Hout, Michael Kosterman, Simon van Dijk en Gerald Wolters (afwezig tijdens de eerste racedag) wisten allen aansluiting te vinden en we gaan hun progressie dit seizoen dan ook goed in de gaten houden.

De debutanten

Zoals ieder seizoen staat er weer een groot aantal debutanten aan de start van de 206 Cup, waarvan we een aantal al tijdens de trainingsdag hun eerste meters zagen maken. Zo zagen we Bart Mekking, Frank Engelen en Bart Jorna hun eerste competitie meters maken, waarbij laatstgenoemde deze racedag helaas moet missen. RAEK Racing brengt ook twee debutanten aan de start. Pedro Marques en Tom Jansen maken hun racedebuut oor het team. Ook staat er een drietal dames aan de start. Larissa Tabak komt uit voor NXT Racing, en Donna en Mavis van Dam voor het team van MF Racing. In de welbekende #1 maakt Ronnie Attema, welbekend van de zijn autosport video's op YouTube, zijn racedebuut, terwijl Ronnie Swart met de #73 aan de start verschijnt. Wie de koppositie in het Rookie-klassement gaat weten te pakken ligt op dit moment volledig open, maar we weten zeker dat de rijders een hele hoop plezier gaan beleven!

Praktische info

De racedag zal via live-timing te volgen zijn op Raceresults.nu, en op onze Facebook-pagina zal tijdens de races een live stream te vinden zijn vanuit de #17 206 van Marcel Timmer.

De kwalificatie gaat van start om 09:40, race 1 om 11:35, race 2 om 14:25 en race 3 om 16:05.


Nog inschrijven voor de racedag? Dat kan op DNRTShop.nl. Alle informatie over de racedag vind je hier: https://www.206gticup.nl/single-post/we-re-going-racing

Comments


bottom of page